Antwoorden van de lactatiekundige! ?>

Antwoorden van de lactatiekundige!

Hoe maak je de keuze of je borstvoeding wil geven of wil gaan kolven? De mensen om je heen en het internet zijn vaak belangrijke informatiebronnen. Wellicht hoor of lees je tegenstrijdige verhalen, maar wat is waar? Medela’s lactatiekundige geeft antwoord!

lactatiekundigeMoedermelk is gezonder dan kunstvoeding

Klopt! Moedermelk bevat alles wat je baby nodig heeft: eiwitten, vetten, melksuiker, vitaminen, ijzer, mineralen, water en enzymen, in precies de hoeveelheden die voor een optimale groei en ontwikkeling nodig zijn. Moedermelk bevat meer dan 1000 verschillende voedingsstoffen, kunstvoeding daarentegen beschikt over 50 verschillende voedingsstoffen.

Alle borstkolven zijn precies hetzelfde

Nee dit klopt niet, Medela heeft borstkolven voor intensief, regelmatig of incidenteel gebruik. De borstkolven van Medela zijn de enige die uitgerust zijn met de 2-Phase Expression® Technology. Dit is een technologie gebaseerd op het zuiggedrag van baby’s zodat jij zo efficiënt mogelijk kan afkolven.

De baby drinkt ook maar aan één borst tegelijkertijd, dus dubbelzijdig kolven is onzin.

Dit klopt niet. Het is bewezen dat je met dubbelzijdig afkolven tot 18% meer melk afkolft in vergelijking met enkel kolven. Door dubbel kolven wordt de borst beter geleegd en dit verhoogt weer de melkproductie. Tevens zorgt dubbel kolven voor meer melk met een hogere energiewaarde.

Elektrisch afkolven doet pijn

Afkolven hoort geen pijn te doen. Het is daarom ook erg belangrijk dat je de juiste maat borstschild gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw ideale vacuümniveau te vinden. Wat we adviseren is dat wanneer de zuigkracht niet meer comfortabel aanvoelt, de kolf 2 standjes terug te zetten. Hoe comfortabeler de zuigkracht, hoe meer melk je kolft in korte tijd!

Antwoorden van de lactatiekundigeAls ik terug ga werken dan kan ik geen borstvoeding meer geven

Dit klopt niet, je kan zodra je weer terug gaat werken een persoonlijke borstkolf aanschaffen en daarmee op je werk afkolven, hier heb je wettelijk recht op. Bespreek dit ook tijdig met je werkgever. De afgekolfde melk kan je door iemand anders laten geven met Calma, het revolutionaire voedingssysteem van Medela waarmee je makkelijk kan wisselen tussen voedingen aan de borst en uit de fles.

Tijdens mijn borstvoedingsperiode kan ik het huis bijna niet uit zonder baby

Onzin, als je eens een uitje wil plannen zonder je kindje dan is het raadzaam om een persoonlijke borstkolf aan te schaffen zodat je de moedermelk kan afkolven en dit later weer kan geven aan je kindje.

Er zijn geen risico’s verbonden aan het gebruik van een tweedehands borstkolf

Het aanschaffen van een tweedehands borstkolf brengt wel degelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo kan er moedermelk in de motor van de borstkolf komen en dat geeft risico op besmetting met schimmels en/of bacteriën die van de vorige gebruikster zijn. Daarnaast weet je ook niet hoe lang de borstkolf al in gebruik is geweest en kan het zijn dat de kolf snel kapot gaat en zo wordt goedkoop duurkoop.

Voor meer antwoorden over borstvoeding neem je een kijkje op: www.medela.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT