De onschatbare waarde van moedermelk ?>

De onschatbare waarde van moedermelk

Borsten worden ook wel aangeduid als borstklieren en deze produceren de moedermelk. Moedermelk is een levende substantie die verandert naargelang de toenemende behoeften en de ontwikkeling van je baby. Het bevat stamcellen, antistoffen en de smaak ervan verandert naargelang wat mama eet!

Moedermelk heeft dus een smaakprofiel: het voedsel dat je eet tijdens je zwangerschap en je borstvoedingsperiode verlenen een smaak aan het vruchtwater en aan de melk en kunnen de latere voedselvoorkeuren van je baby ‘programmeren’.

In de eerste paar weken na de bevalling wordt colostrum aangemaakt. Het volume van colostrum is misschien niet groot, maar het zit wel boordevol met belangrijke ingrediënten en bevat dubbel zoveel proteïne als de latere melk. Deze proteïnen beschermen de baby vanaf het begin tegen ziekten.

Moedermelk is de ultieme alles-in-één maaltijd voor de baby. Het is wonderbaarlijk dat het lichaam de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid en de juiste hoeveelheid melk produceert om steeds te voorzien in de behoeften van je baby. Moedermelk bevat echt duizenden ingrediënten, waarvan het grootste deel niet kunstmatig kan worden gemaakt. En wetenschappers ontdekken voortdurend nieuwe bestanddelen in moedermelk.

Dubbel kolven

Dubbel kolven heeft vele belangrijke voordelen ten opzichte van enkel kolven. We zetten ze graag even voor je op een rijtje:

  • Tot 18% meer melk bij dubbel afkolven in vergelijking met enkel afkolven.
  • Levert melk op met een hogere voedingswaarde, die speciaal heilzaam is voor (premature) baby’s.
  • Hogere voedingswaarde duidt op betere lediging van de borst, waardoor de lactatie in stand wordt gehouden.
  • Hogere prolactineniveaus, die tot een grotere melkproductie leiden.
  • Twee keer zo snel als enkel afkolven voor dezelfde hoeveelheid moedermelk.

waarde van moedermelk2-Phase Expression ® Technology

Onderzoeken hebben aangetoond dat baby’s in 2 fasen drinken. Om het toeschietreflex te stimuleren en om ervoor te zorgen dat de melkstroom op gang komt, maken ze eerst snelle en lichte zuigbewegingen. Zodra de borst voldoende is gestimuleerd, gaan ze over naar een langzamere en diepere zuigbeweging voor de eigenlijke voedingsfase. Op die manier krijgen ze zo snel mogelijk zoveel mogelijk melk binnen.

De kolven van Medela werken eigenlijk op dezelfde manier en wij noemen dat 2-Phase Expression® Technology. Alle gele Medela kolven zijn met deze technologie uitgerust. Het kolven start met een snel kolfritme om de toeschietreflex te stimuleren, waarna de melkstroom op gang komt. Deze fase wordt stimulatie genoemd. Dan volgt een langzamer kolfritme om de melk comfortabel en efficiënt af te kolven. Deze fase wordt afkolven genoemd.

Afkolven met de Medela 2-Phase Expression® Technology:

  • geeft aantoonbaar meer melk in kortere tijd;
  • garandeert een aantoonbaar snellere toeschietreflex en snellere melkstroom.
Voor meer informatie over de waarde van moedermelk en de producten van Medela kun je terecht op onze website: www.medela.be of vind Medela Benelux op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT