Wat mag mijn kindje eten? ?>

Wat mag mijn kindje eten?

Wanneer u gaat starten met het geven van vaste voeding is het altijd belangrijk om na te gaan wat mag mijn kindje eten vanaf welke leeftijd. Dat is niet zo voor de hand liggend als het klinkt, want veel mensen hebben er geen flauw idee van welk type voeding voor hun baby kan en wat niet. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de voeding die gegeven kan worden sterk afhankelijk is van de leeftijd van de baby.De eerste 6 maanden zal de vaste voeding uiteraard verschillen ten opzichte van de daarop volgende maanden. Van zodra het eerste levensjaar is bereikt worden de verschillen alsmaar groter en wordt de voeding uitgebreider om uiteindelijk tegen het tweede levensjaar over te gaan in een haast volwaardige maaltijd bestaande uit niet alleen vlees, maar ook groenten en/of fruit. Hoe dan ook, heeft u er geen idee van wat uw kindje precies mag eten? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

wat mag mijn kindje etenWat mag mijn kindje eten tijdens de eerste 6 maanden?

Tijdens de eerste maanden zal de voeding van uw baby hoofdzakelijk uit borstvoeding en / of flesvoeding bestaan. Wel is het zo dat de leeftijd tussen de 4 en 6 maanden als een sleutel moment wordt aanzien. In deze periode kan het voorkomen dat uw baby een bepaalde interesse of drang zal tonen naar vaste voeding. Over het algemeen wordt gezegd dat baby’s vanaf de leeftijd van 6 maanden nood hebben aan vaste voeding, maar dat kan ook vroeger zijn. Steeds meer baby’s geven reeds voor de leeftijd van 6 maanden aan te verlangen naar vaste voeding. Let wel, het gaat daarbij niet om stukjes vlees of andere brokken, maar om gepureerde voeding.

Start met het geven van een beetje gepureerde voeding met een lepel en kijk hoe uw baby daarop reageert. Doorgaans blijft u deze voeding geven tot de leeftijd van 8 à 12 maanden. In deze periode kan er worden overgestapt naar een ander type voeding.

Op weg naar het eerste levensjaar

Vanaf de leeftijd van 8 maanden zal de vaste voeding voor uw baby opnieuw worden aangepast. Het is rond deze periode dat er wordt overgestapt van gepureerde voeding op brokjesvoeding. Daarnaast worden ook de eerste korstjes en koekjes uit de hand gegeven aan de baby. Kenmerkend voor deze leeftijd is ook dat baby’s veel zelfstandiger worden op vlak van eten en drinken.

Voor wat betreft het drinken is het bijvoorbeeld zo dat baby’s tussen de 8 en 12 maanden reeds perfect in staat zijn om zelf een beker naar de mond te brengen waardoor ze zelfstandig kunnen drinken. Van zodra het eerste levensjaar is aangebroken worden de eerste stappen gezet in de richting van een volledige maaltijd. Er wordt zachte of fijngesneden voeding gegeven. Deze voeding bestaat over het algemeen uit gemalen vlees.

Wat mag mijn kindje eten vanaf het tweede levensjaar

Tussen het eerste en het tweede levensjaar zal er opnieuw behoorlijk wat veranderen. Tussen de leeftijd van 18 en 24 maanden worden dan ook de eerste grote stappen gezet in de richting van een complete maaltijd. De baby kan inmiddels niet alleen zelfstandig eten, daarnaast wordt een haast volledige maaltijd gegeven die bestaat uit niet alleen zacht vlees, maar ook uit rauwe groenten en fruit. Kijk wat uw baby lekker vindt en pas de voeding die u geeft aan, aan diens verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT