Met je baby op vakantie ?>

Met je baby op vakantie

Als je met je baby op vakantie gaat dan is daar meer voorbereiding voor nodig dan jullie gewend waren zonder baby. De vakantie is bedoeld voor rust en ontspanning en dat moet met een kindje ook perfect mogelijk zijn. Met een goede voorbereiding heb je net zo een zorgeloze vakantie met je kindje als toen jullie nog samen op reis gingen. De auto is het favoriete vakantievervoermiddel voor gezinnen met kinderen. Als je reist met de auto kan je zelf het eigen tempo bepalen, stoppen waar en wanneer je wilt en kan je je reisdoel eventueel veranderen als je weer tegen zit of de omgeving tegen valt.

Met de auto

Je kan tegen de lange reis met de auto op zien als je voor het eerst met je kindje op vakantie gaat maar met wat aanpassingen zal je een even goede vakantie hebben.

  • Probeer de reistijd in de auto zo goed mogelijk aan te passen aan het slaapritme van je baby.
  • Vertrek beter niet midden in de nacht maar het beste overdag als je baby aan zijn dutje toe is.
  • Vermijd de drukke dagen om te voorkomen dat je uren in de file moet stilstaan.
  • Plan langere stops als je baby wakker is. Dan kan je voldoende tijd aan hem besteden en is het voor jullie ook een pak relaxter.
  • Neem de tijd om met elkaar wat te eten, een wandelingetje te maken of even te spelen. Zo bereid je je kindje voor op de volgende autorit.
  • Spreek samen af telkens 2 uur te rijden en dan een pauze te nemen maar rij gerust verder als je baby nog lekker slaapt.

Een goede voorbereiding

De vakantie met je baby is wel anders dan samen, immers er is nog jullie baby die aandacht nodig heeft en minder flexibel is dan jullie. Voeding geven,luier verschonen en slapen doe je het best op dezelfde tijdstippen als je thuis gewend bent. Als je zorgt dat alles binnen handbereik is en je niets onderuit de koffer moet halen ben je al een stap verder.

met je baby op vakantieWat je zeker onderweg nodig hebt zijn potjes kindervoeding, luiers, doekjes, billen crème, extra setje kleding, melkpoeder (als je de fles geeft) en voldoende water. Een handdoek is handig om je baby tegen de blake zon te beschermen of toe te dekken als het misschien wat frisser is. Als je zelf rustig bent dan zal je kindje dat ook merken en zelf ook rustiger zijn. Spanning en stress voelt je kindje aan en zal dat zelf dan ook kunnen overnemen. ‘We gaan op vakantie en we maken er een fijne tijd van!’, dat moet het uitgangspunt zijn.

Speeltjes

Onderweg kan hetzelfde gebeuren als thuis dat je baby moeilijk in slaap valt of eerder wakker wordt dan anders. Dat is ook niet vreemd als je met je baby op vakantie bent Het is toch een andere situatie en een ander ritme. Zorg voor dat je wat speeltjes, een fopspeentje en een klein flesje water bij de hand hebt om je baby wat afleiding te geven.

De auto

Zorg er voor dat de auto gecontroleerd is en eventueel een onderhoudsbeurt gekregen heeft voordat je op vakantie gaat. Let er speciaal op dat de banden voldoende profiel en de juiste spanning hebben. Check of alle gereedschap aanwezig is om een wiel te vervangen en vergeet ook niet het reservewiel te controleren. Controleer het oliepeil en neem reserveolie mee. Het niveau van de koelvloeistof moet tussen min en max staan. Mocht je in panne staan dan zijn een zaklamp, paraplu en werkhandschoenen handig om bij je te hebben. Een zeemvel en een spons om de ruiten schoon te maken en een product om insecten van de ramen te verwijderen zijn ook aan te bevelen.

Kinderstoeltje

Veiligheid begint ook zeker met een veilig en goedgekeurd autostoeltje. Plaatst het autostoeltje op de achterbank en zet het vast met een driepuntsgordel zoals het voorgeschreven is. Het beste is om je kindje achter de bestuurder te zetten zodat je hem gemakkelijk kunt zien en helpen als dat nodig is. Als je op de manier voorbereid op vakantie gaat zullen jullie een fijne tijd hebben. Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT