Voeding en opvoeding ?>

Voeding en opvoeding

Voeding en opvoeding. Van zodra uw baby de leeftijd van 6 maanden of ouder heeft bereikt zal er heel veel veranderen. Tot die leeftijd moest u nog alleen rekening houden met het geven van borstvoeding of flesvoeding, maar langzaam maar zeker groeit ook bij uw kindje de nood naar vast voedsel. Het is rond deze leeftijd dat u voor de eerste keer gepureerde voeding met een lepel zult proberen te geven.

Van zodra dat is gelukt zijn de eerste (kleine) stapjes in de richting van een echt volledige maaltijd gezet. Bent u op zoek naar meer informatie over voeding en opvoeding? Aarzel dan niet langer, ontdek snel de informatie in dit artikel en kom er alles over te weten!

voeding en opvoedingStoppen met borstvoeding bij vaste voeding?

In heel veel gevallen kiezen ouders er voor om te stoppen met het geven van borstvoeding vanaf het ogenblik dat de baby de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt en deze langzaam maar zeker over zal beginnen te schakelen op vaste voeding. Hoewel we deze keuze ergens begrijpen is het zo dat, dat niet zo verstandig is. Het WHO adviseert mama’s zelfs om borstvoeding te blijven geven tot aan de leeftijd van 2 jaar.

Er is ook geen enkele reden waarom u er niet voor zou kunnen kiezen om vaste voeding met borstvoeding te combineren. Op het internet zijn verschillende voedingsschema’s terug te vinden die duidelijk aangeven vanaf welk ogenblik u er voor moet kiezen om borstvoeding met vaste voeding te combineren en hoe de verschillende maaltijden precies in de dag moeten worden ingepland.

Wat vindt uw baby lekker?

Vanaf de leeftijd van 2 jaar zult u merken dat de voeding van uw baby vrij complete vormen begint aan te nemen. Er is vanaf dat ogenblik niet langer sprake van gewone losse stukjes voeding, maar er worden langzaam maar zeker complete maaltijden gevormd die bestaan uit niet alleen vlees, maar ook uit groenten en fruit. Vanaf deze leeftijd zullen kindjes ook sneller aangeven wat ze lekker vinden en wat niet. Probeer met deze voorkeur rekening te houden en breng voldoende variatie in het eten van uw kindje. Veel ouders geven gedurende een lange periode dezelfde voeding omdat ze bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Dat is echter nergens voor nodig. Probeer variatie in de voeding van uw baby te brengen om te voorkomen dat deze de maaltijden snel beu wordt.

Voeding en opvoeding samen met uw partner

Het opvoeden van een baby mag dan wel alleen eveneens perfect mogelijk zijn, toch is het veel eenvoudiger wanneer ook uw partner u een handje kan helpen. Steeds meer vrouwen moeten alleen hun kindje groot brengen en hoewel dat op zich natuurlijk gewoon kan is dit een zware opdracht. Wanneer er wel een partner is om u een handje te helpen kan deze bijvoorbeeld het kindje soms eten geven, er even mee spelen en ga zo maar door. Op deze manier vindt er een goede afwisseling plaats tussen moeder en vader waardoor er ook nog een beetje tijd voor uzelf over blijft.

De voeding en opvoeding van een baby alleen hoeft dus niet noodzakelijk problemen met zich mee te brengen, maar het is wel een stuk eenvoudiger wanneer u een partner heeft die u daarbij een handje kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT