Voedselovergevoeligheid ?>

Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid komt vaak voor bij baby’s. Naar verwachting heeft ongeveer twee tot drie procent er last van. Gelukkig is voedselovergevoeligheid iets dat veelal uit zichzelf naarmate de baby ouder wordt zal overgaan. Rond het eerste levensjaar is het aantal gevallen van voedselovergevoeligheid reeds aanzienlijk verlaagd om uiteindelijk rond het tweede levensjaar volledig te verdwijnen. Er bestaan echter ook meer intense vormen van voedselovergevoeligheid waarvan lactose intolerantie misschien nog wel de bekendste is. Dit is een aandoening waar mensen veelal hun volledige leven mee geconfronteerd blijven worden waardoor ze verplicht zijn om hun levensstijl er aan, aan te passen. Hoe dan ook, bent u op zoek naar meer informatie over voedselovergevoeligheid bij baby’s en wilt u graag weten wat u daar precies tegen kunt ondernemen? Aarzel dan niet langer, lees snel dit artikel en ontdek hoe uw baby perfect kan leven met een allergie voor bepaalde soorten voedsel.

voedselovergevoeligheidKoemelkallergie

Het blijft een beetje een vreemd gegeven, maar toch krijgen erg veel zuigelingen te maken met een allergie voor koemelk. Kenmerkend voor deze allergische reactie is dat deze wanneer de baby ouder wordt nagenoeg altijd vanzelf terug verdwijnt. Vanaf het eerste levensjaar zou naar verwachting meer dan de helft van de zuigelingen niet langer allergisch reageren op koemelk. Na het tweede levensjaar zou dat aantal zelfs worden verhoogd tot zomaar even 92 procent. Hoewel het uiteraard vervelend is voor de baby en ook voor de ouders brengt een dergelijke allergie geen grote problemen met zich mee. Hou rekening met de allergische reactie van uw baby door het geven van aangepaste voeding. Op die manier kunt u zeer eenvoudig de symptomen van koemelkallergie geen kans geven.

Borstvoeding bij voedselovergevoeligheid

De meeste ouders die te maken krijgen met een baby met voedselovergevoeligheid kiezen er bewust voor om geen gebruik te maken van gewone flesvoeding. In plaats daarvan kiest men er voor om hun baby borstvoeding te geven. Deze keuze is interessant om verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat moedermelk bestaat uit lichaamseigen stoffen. Bijgevolg is de kans dat het lichaam antistoffen gaat aanmaken zeer beperkt. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat moedermelk een positieve bijdrage levert aan de rijping van de darmen. Bijgevolg zullen de gaatjes die in de darmen zitten sneller dicht groeien. Tot slot is het algemeen bekend dat borstvoeding antistoffen levert voor de baby van de moeder waardoor diens weerstand aanzienlijk kan worden vergroot.

Wat te doen bij voedselovergevoeligheid?

Wanneer de diagnose van voedselovergevoeligheid wordt vastgesteld is het belangrijk om de voeding waarvoor uw baby allergisch is uit te schakelen. Bij koemelkallergie spreekt het voor zich dat u koemelk moet zien uit de voeding te houden. Van zodra de diagnose van voedselovergevoeligheid is gesteld wordt er daarom ook steeds een verwijsbrief opgesteld voor een diëtist. Dat is nodig omdat zij exact kan bepalen welke voeding voor uw kindje kan en vooral wat er niet kan. Op basis van het advies van de diëtist kunt u vervolgens aangepaste voeding geven aan uw kindje waardoor de voedselovergevoeligheid geen impact meer zal hebben op diens gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT