Zorg dat je kindje veilig achterin zit! ?>

Zorg dat je kindje veilig achterin zit!

4 op de 10 ouders vervoeren hun kind onveilig. Wist je dat 4 op de 10 ouders* van kinderen tussen de 100 en 135 cm hun kindje vervoert op een zitverhoger of gewoon op de achterbank in de gordels? In het geval van een aanrijding bieden zitverhogers echter onvoldoende bescherming voor je kind.

Maxi-Cosi adviseert daarom je kindje tussen de 100 en 135 cm altijd in een autostoel mét rugleuning te vervoeren. De resultaten zijn gebaseerd op een poll van Maxi-Cosi, 365 ouders vulden deze poll in.

Kies voor een autostoel mét rugleuning!

Een autostoel met rugleuning geeft betere bescherming aan het hoofd en de nek van je kind. “Maxi-Cosi maakt zich al jaren sterk om het vervoer van kinderen zo veilig mogelijk te maken,” zegt Judith van Sambeek van Maxi-Cosi. “Uit tests blijkt dat het gebruik van een autostoel met rugleuning veel veiliger is. Het beste is een variant met hoofd- en schouderbescherming, die vermindert de impact van een zijdelingse botsing aanzienlijk.” 

Check regelgeving op jouw vakantiebestemming

Belangrijk voor alle ouders die samen met hun kindjes met de auto op vakantie gaan dit jaar. In sommige Europese landen (zoals Duitsland) is het verplicht om je kind tot 150 cm in een autostoel te vervoeren. In België is het verplicht tot 135 cm. Zorg dat je je altijd goed informeert voordat je op vakantie gaat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT