Fruitpap recepten voor baby’s

Fruitpap recepten voor baby’s

Een klassieke fruithapje is makkelijk en snel klaar te maken. Je kan experimenteren met verschillende ingrediënten, zo leert je baby ook verschillende smaken kennen. Het lijkt allemaal heel eenvoudig, maar er moet toch rekening gehouden worden met enkele zaken.

In principe kan je alle fruitsoorten gebruiken om een fruitpapje te maken. Als de baby jonger is dan 1 jaar, is het mogelijk dat aardbeien tegenvallen. Sommige baby’s zijn allergisch aan de rode fruitsoorten. Je gebruikt ook best geen fruit uit blik, want verse vruchten primeren altijd! Aarzel niet de vertrouwde fruitsoorten te vervangen door iets anders.

Met fruit alleen is het papje nog niet compleet. Voeg daarom een harde kinderkoek aan het fruitmengsel toe. Ook rijstvlokken, maïsvlokken of kindermeel kunnen de pap steviger maken. Voor een baby onder de 6 maanden, kies je best altijd glutenvrije producten. Yoghurt en plattekaas zijn niet geschikt om het mengsel steviger te maken. Deze producten bevatten veel eiwitten en geen vitamine C.

Het is best om alles vers klaar te maken, soms is het handig om op voorhand een papje klaar te maken, maar daardoor verliest het fruit een groot deel van zijn voedingswaarden en vitaminen. Hieronder enkele fruitpap recepten:

Klassieke fruitpapje
1/4 glutenvrije koek of alternatief
1/4 appel (geraspt)
1/4 banaan (geplet)
sap van 1/4 sinaasappel.

Perzikmoes
Schil een heel rijpe perzik. Verwijder de pit. Plet de perzik met een vork tot een gladde moes.

Kiwimoes
Schil een halve rijpe kiwi. Plet hem met een vork en meng hem met sinaasappelsap of pompelmoessap.

Meloen-abrikozenmoes
Schil 2 rijpe abrikozen. Verwijder de pit. Plet ze fijn met een stukje meloen (zonder pitjes). Voeg eventueel wat vers sinaasappel- of pompelmoessap toe.

Andere lekkere fruitpap recepten en combinaties: appel met perzik, kiwi met peer, mango met perzik.

4 gedachten over “Fruitpap recepten voor baby’s

Reageren is niet mogelijk.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT