Groeien door goede voeding

Groeien door goede voeding

Groeien door goede voeding. Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft. Eiwitten, mineralen, vitaminen en koolhydraten zorgen er voor dat baby snel en voorspoedig groeit. In moedermelk zitten bovendien antistoffen. Die beschermen je kind tegen bepaalde infecties.

Moedermelk is gemakkelijk en vlug verteerbaar. Omdat borstkinderen zoveel drinken als nodig is, worden zij zelden te dik of te dun. Daarnaast is borstvoeding vooral erg praktisch. Je hebt het altijd bij je, het is altijd op de juiste temperatuur en je hoeft geen flessen klaar te maken.

Borstvoeding is een kwestie van vraag en aanbod. Hoe meer je kind drinkt, hoe meer melk je borsten produceren. Heeft je baby minder trek dan is de productie ook minder.

Groeispurt

Een baby groeit snel. Bijna alle baby’s verdubbelen in vier maanden tijd van gewicht. Daarna groeit je kind wat minder snel. Als je kind een jaar oud is, heeft hij ongeveer drie keer zijn geboortegewicht. Ook de lengte van je kind neemt het eerste jaar erg toe. Dat kan bijvoorbeeld van 50 naar 75 centimeter zijn. Een toename van wel 50 procent.

Vaste voeding

Het is duidelijk dat een baby veel en goed moet eten om zo te groeien. De vaste voeding moet alles bevatten wat een jong kind nodig heeft. De eerste vier maanden krijgt een baby alles wat hij nodig heeft binnen via de moedermelk of de flesvoeding. Als je met vaste voeding begint, moet je ervoor zorgen dat die evenwichtig is.

Goede voeding moet onder meer voldoende eiwitten, vitaminen, koolhydraten en mineralen bevatten zo zal je baby groeien door goede voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT