Rijstpap ?>

Rijstpap

Het recept voor een rijstpap voor baby’s van 4-6 maanden.

Boodschappen

  • 300g zilvervliesrijst
  • 1,2 DL water
  • moedermelk of flesvoeding

Bereiding

  1. Maal de rijst in de blender tot je een fijn poeder krijgt.
  2. Voor één portie breng je het water aan de kook, en dan voeg je 50gram fijngemalen rijst toe.
  3. Laat het tien minuutjes zachtjes doorkoken en haal nadien de pan van het vuur.
  4. Meng er voldoende moedermelk of flesvoeding doorheen om de gewenste dikte te krijgen.
  5. Alles laten afkoelen.
  • Het poeder kan je maximaal 3 maanden op een droge plek bewaren.
  • Je moet de gemaakte pap wel binnen 24 uur gebruiken, maar af gekoelede pap kan ook meteen worden ingevroren, en die kan je maximaal 1 maand in de vriezer houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT