Pap uit een potje ?>

Pap uit een potje

Tover jij elke dag weer voor je kleine spruit een lekker vers groentepapje uit je hoed? Of kies voor een bereid papje uit een potje?
In dat laatste geval hoef je je niet schuldig te voelen. Babyvoeding uit een potje is even goed voor je baby als een zelfbereide maaltijd.

De productie van babyvoeding wordt nauwgezet gecontroleerd, vanaf het kweken van de ingrediënten tot aan de bewaring van het afgesloten potje. De verhoudingen zijn ideaal, er worden kleurstoffen noch bewaarmiddelen aan toegevoegd en het hele bereidingsproces verloopt onder de meest ideale omstandigheden. Zo ideaal zelfs, dat de kwaliteit van versbereide maaltijden er niet altijd aan kan tippen.

Zelfbereide maaltijden zijn dan wel weer goedkoper en hun smaak is minder ‘egaal’, wat wil zeggen dat je de verschillende ingrediënten makkelijker kan herkennen.

Wie kiest voor papjes uit een potje houdt wel best rekening met het volgende:

  • Ook potjesvoeding kan vanaf de leeftijd van vier maanden. Let wel op, niet elk potje is geschikt voor elke leeftijd. Kijk dus goed naar het etiket. Daarop vind je ook de houdbaarheidsdatum. Is die verstreken, neem dan geen risico’s en gooi het potje weg.
  • Het papje zit vacuüm verpakt in het potje. Dat garandeert een optimale bewaring. Wanneer je het deksel opendraait, moet je een ‘klik’ horen. Hoor je die niet, dan zit er lucht in het potje en is de voeding mogelijk bedorven. Weg ermee, dus.
  • Een potje warm je bij voorkeur zo snel mogelijk op, bij voorkeur in de microgolfoven. Neem het deksel van het potje, roer de opgewarmde voeding goed om en controleer de temperatuur voor je ze aan je baby geeft.
  • Warm restjes geen tweede keer op, maar gooi ze weg. Eet je baby maar een half potje? Warm er dan maar een half op en bewaar de rest maximaal 24 uur goed afgesloten in de koelkast.
  • Hou rekening met eventuele voedingsallergieën bij je baby (gluten, lactose …).
  • Baby’s hebben vetten nodig om optimaal te kunnen groeien. Daarom mag je ook aan potjesvoeding een koffielepeltje vetstof toevoegen onder de vorm van plantaardige olie of margarine.
  • Aan sommige potjesvoeding wordt zout of suiker toegevoegd, maar dat wordt steeds aangegeven op het etiket.
  • Potjesvoeding is fijner gemixt dan zelfbereide maaltijden. Baby’s die vaak potjes krijgen, lusten daarom soms geen zelfbereide maaltijden meer. Wil je dat vermijden, zorg dan voor voldoende afwisseling tussen zelfbereide maaltijden en potjesvoeding.
Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT