Rijstpudding met papaja ?>

Rijstpudding met papaja

Fruitrecept voor rijstpudding met papaja, geschikt voor een baby van 4-6 maanden.

Boodschappen

  • 75 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 2,25 DL water
  • 1 papaja (rijp!)
  • 2-4 eetlepels moedermelk of flesvoeding

Bereiding

  1. Doe de rijst en het water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken tot alle vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is.
  2. Pureer alles met een beetje moedermelk of flesvoeding tot een dik mengsel.
  3. Halveer de papaja en verwijder alle zaadjes. Haal het oranje vruchtvlees eruit en prak dit fijn of pureer het met een blender.
  4. Meng de gekookte rijstpuree en papaja en voeg nog wat moedermelk of flesvoeding toe.
  5. Laat de pudding afkoelen.

Tip’s

  • Niet langer dan 30 minuten buiten afkoelen, zet hem dus zo snel mogelijk in de koelkast, maar niet langer dan 24 uur.
  • Afgekoelde rijstpudding kan ook onmiddellijk worden ingevroren en kan maximaal 1 maand bewaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT