Babyspelletjes van 7 tot 9 maanden

Babyspelletjes van 7 tot 9 maanden

Voor je kindje zijn er voldoende babyspelletjes van 7 tot 9 maanden. Pasgeborenen ontwikkelen zich in het eerste jaar zo snel dat ook het speelgoed en de spelletjes daarop aangepast moeten worden. Tussen de zeven en negen maanden heeft de baby de grove motoriek aardig onder controle en gaat het zich al spelenderwijs concentreren op de fijne motoriek. Hier kunnen ouders de baby mee helpen door het speelgoed en de spelletjes hierop aan te passen.

De meest favoriete spelletjes
De baby begint nu goed te kruipen en te bewegen met alle delen van het lichaam. Ouders kunnen dan ook de spelletjes onderling hierop aan passen door de baby dingen te laten doen. Zo kun je samen een bal in beweging houden. Een bal is zwaar genoeg om een route te blijven volgen. De baby zal de bal in de gaten houden en ongeveer weten waar de bal bij hem in de buurt zal komen. Met een ballon wordt dit een stuk moeilijker, maar zeker niet minder leuk.

Een baby die tussen de zeven en negen maanden oud is gaat verschillende gezichten goed herkennen. Het is dan ook een leuk spelletje om gezichten te veranderen. Trek rare gezichten naar de baby en deze zal dit terug doen. Dit is een leuk en lachwekkend spelletje. Een baby kan zich hierdoor ook prima voor een spiegel vermaken en lachen om zijn eigen gezicht.

De baby kan uren bezig zijn met dezelfde handeling. Zo kan het zich prima vermaken door bijvoorbeeld blokken in een doos te doen, er weer uit te halen en weer in de doos te doen. Hoe groter de blokken en hoe kleiner de doos, des te groter wordt de uitdaging en het plezier dat de baby erin heeft.

Een van de babyspelletjes van 7 tot 9 maanden die je kindje goed gaat begrijpen is het spelletje ‘kiekeboe’. Als de baby nog wat jonger is, kan het al vreselijk lachen om dit spelletje, maar het weet zelf niet hoe het moet. In deze periode begint de baby te begrijpen hoe je je moet verstoppen voor de ander en deze kan laten schrikken door je weer te laten zien en ‘kiekeboe’ te zeggen.

Het meest favoriete speelgoed
Alles waar iets in gedaan en uit gehaald kan worden is leuk speelgoed voor een baby van deze leeftijd. Daarnaast is het gek op alles wat kan rollen, zoals ballen, auto’s, treinen, kinderwagentjes, trekkers en speelgoed dat zij zelf voort kunnen trekken.

Blokken zijn fascinerend voor baby’s. Ze kunnen ze niet alleen ergens in doen en er weer uit halen, maar ze kunnen ze ook stapelen, op een rijtje leggen, vormpjes maken en ermee schuiven. Een blokkendoos is dus een echte aanrader.

Speelgoed waar een spiegeltje in zit is erg geliefd bij baby;s van deze leeftijd. Dit komt omdat zij inmiddels geleerd hebben om welke gezichten de mensen in hun omgeving moeten lachen. Ze zien graag hun eigen gezicht en alle gekke dingen die ze daarmee kunnen doen.

Boekjes met veel kleuren zijn erg leuk voor de baby. Baby’s gaan rond deze leeftijd duidelijke verschillen in de omgeving zien, waaronder kleuren. Ze worden erg blij van kleuren en kunnen uren in een gekleurd boek ‘lezen’. Voldoende ideeen voor babyspelletjes van 7 tot 9 maanden.

Eén gedachte over “Babyspelletjes van 7 tot 9 maanden

Reageren is niet mogelijk.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT