Babyspelletjes van 9 tot 12 maanden

Babyspelletjes van 9 tot 12 maanden

In de eerste tien maanden is je baby erg gegroeid in de ontwikkeling. Hij weet inmiddels hoe hij zijn lichaam moet gebruiken, tot op zekere hoogte, hij begint spelletjes te begrijpen en gedrag van anderen na te doen. Het belangrijkste is dat je baby altijd speelgoed heeft waar een uitdaging in zit.
Nu zal hij zich veel minder lang kunnen vermaken met speelgoed voor baby’s van drie maanden dan dat hij dat een half jaar geleden kon. Baby’s hebben een uitdaging nodig om verder te leren en het speelgoed en de spelletjes moeten daarop worden aangepast. Er zijn veel leuke en leerzame babyspelletjes van 9 tot 12 maanden

De meest favoriete spelletjes
Baby’s gaan gedrag van anderen herkennen. Zo kunnen zij inmiddels hebben opgemerkt dat muziek mensen laat bewegen. De baby zal er dan ook veel plezier aan beleven om met iemand te dansen op muziek. Daarbij zal het op een geheel eigen manier meezingen, in de eigen taal. Zingen is dan ook zeker een favoriete bezigheid van een baby. Liedjes die vaak voor hen zijn gezongen, beginnen zij te herkennen en zij zullen het op hun eigen manier mee gaan zingen of neuriën. Hierbij is het leuk als de persoon die mee zingt af en toe stopt met zingen, zodat de baby het zelf over moet nemen.

Muziek maken is een leuke bezigheid en er zijn vele voorwerpen te bedenken waarmee een baby muziek kan maken. De oude rammelaars zijn niet meer zo leuk, maar er zijn wel genoeg andere dingen die een leuk geluid maken. Een pan en een lepel, een pakje rijst, een plastic zak vol piepschuim of bijvoorbeeld een theelepel op een kopje.

Baby’s die bijna een jaar oud zijn vinden het leuk om overal mee te helpen. Zo willen ze graag helpen afwassen door hun eigen plastic servies in het water te leggen en af te drogen, hun speelgoed in de kist op te bergen of de stofzuigerslang tijdens het stofzuigen vast te houden.

Het meest favoriete speelgoed

Alle speelgoed waarmee de baby kan bouwen is leuk. Blokken en Duplo zijn erg leuk om mee te spelen. Ze kunnen tenslotte al heel veel vormen bouwen.
Speelgoedinstrumenten zijn absolute favoriet onder de baby’s van tien tot twaalf maanden. Hierbij valt te denken aan een speelgoedpiano, een speelgoedxylofoon of bijvoorbeeld een speelgoedtrommel. Natuurlijk zijn de echte instrumenten nog veel leuker!
Inmiddels weet een baby ongeveer wat voor geluid een auto maakt. Er is dan ook niets leuker dan auto’s door de kamer te laten racen en er een echt motorgeluid bij te maken. Een speelkleed met wegen erop, een treinspoor of een autobaan zijn dan ook erg leuk om uren lang mee te spelen.

Een eigen servies is altijd leuk om te hebben en dan vooral voor de meisjes. Meisjes houden graag een theekransje met zichzelf, want dat doet mamma ook met haar vriendinnen. Met een theeservies kunnen ze oefenen hoe ze zelfstandig uit een beker moeten drinken.

Passen en meten is een leuke uitdaging. Baby’s kunnen zich uren lang vermaken met puzzels. De halen alle figuurtjes uit het bordje en kunnen geduldig proberen alles weer op de goede plaats in het bord te krijgen. Wat ze vaak nog niet begrijpen, is dat ze het aan de onderkant van het bord niet kunnen zien. Vaak kijken zij aan de onderkant van de puzzel of het goed zit, waardoor alles eruit valt en ze weer opnieuw moeten beginnen.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT