Wat kan je spelen met een baby van 4 tot 6 maanden? ?>

Wat kan je spelen met een baby van 4 tot 6 maanden?

Je baby heeft steeds meer uitdaging nodig in zijn spel. Hij is niet meer gelukkig met alleen liggen en kijken. Hij wordt stilaan ook mobieler. Hij kan zich nu al vlotjes omrollen en misschien al bijna zitten. Deze motorische vaardigheden openen heel wat nieuwe spelmogelijkheden om te spelen met een baby.

Je baby is vaker wakker dan tijdens de eerste weken. Dat betekent ook dat hij wat vaker bezig gehouden wil worden. Hij verlangt nu eenmaal dat er tijdens zijn wakkere momenten nog iets anders te beleven valt dan eten en verschoond worden. Hij kan nu alles goed zien, en hij weet maar al te goed wie mama en papa zijn. Maak van deze gelegenheid gebruik om jullie band aan te halen en met je baby te spelen.

Leuk en educatief speelgoed hoef je op deze leeftijd nog niet ver te gaan zoeken. Je baby’s favoriete speelgoed is zijn eigen lichaampje. Zijn handjes, voetjes en teentjes vindt hij op deze leeftijd mateloos boeiend.
Je baby is op deze leeftijd wel erg geïnteresseerd in speelgoed in allerlei vormen, kleuren en materialen, maar gebaren, geluiden, en blikken boeien hem nog het meest. Laat je dus maar helemaal gaan met bekken trekken en geluiden maken. Ook liedjes zingen en gekieteld worden, vindt hij helemaal het einde.
Jouw baby kan inmiddels ook allerlei speeltjes vastpakken. Alles wat hij in zijn handjes krijgt, brengt hij steevast naar zijn mondje. Op dit moment is dat het gevoeligste plekje van zijn kleine lijfje, dus hij gebruikt dat om allerlei nieuwigheden te onderzoeken. Hou daar dus rekening mee bij de keuze van speelgoedjes die je hem aanbiedt. Je kan al spelend zijn ontwikkeling stimuleren door samen met hem (aan de tafel) rechtop te zitten en hem allerlei voorwerpen aan te bieden die hij kan vastpakken en onderzoeken.

Je baby is nu helemaal in de ban van speelgoed dat lawaai maakt. Alles wat rammelt, klopt of muziek maakt vindt hij helemaal te gek. Ook spiegels vindt hij erg interessant.
Als je baby al een beetje kan zitten, dan kan je hem omringen door een hoop kussens, zodat hij zacht neerkomt als hij zou omvallen. Rechtop zitten betekent een ware revolutie voor je baby, omdat hij de wereld nu vanuit een heel ander perspectief kan bekijken.
Je baby geniet nu wellicht volop van zijn badje. Maak ook van die momenten een uitgelezen spelmoment. Er zijn heel wat liedjes over water en in bad gaan die jullie samen kunnen zingen. Laat je ook gerust gaan en spetter vrolijk met je baby mee. En waarom gaan jullie niet gezellig samen in bad? Genoeg mogelijkheden om te spelen met een baby.

Voorlezen
Het voorleesmoment blijft ook een absolute topper. Het is een gelegenheid voor je baby om tot rust te komen na een drukke dag vol invloeden van buitenaf. Daarnaast is het ook een moment waarop hij kan genieten van de exclusieve aandacht van mama of papa.

En alsof dat alles nog niet genoeg was, het voorleesmoment is een enorme boost voor je baby’s taalontwikkeling. Hij raakt vertrouwd met intonatiepatronen en met allerlei begrippen uit zijn dagelijkse omgeving.

Reageren is niet mogelijk.
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT