7 – 9 maanden: Spelletjes voor motorische ontwikkeling ?>

7 – 9 maanden: Spelletjes voor motorische ontwikkeling

Tijdens deze maanden leert je baby heel wat bij op motorisch vlak, zowel qua fijne als qua grove motoriek. De meeste baby’s concentreren zich op één van beide, dus maak je geen zorgen als jouw kleintje een bepaalde vaardigheid nog niet onder controle heeft en zijn leeftijdsgenootjes wel.

De fijne motoriek van jouw baby kan je stimuleren door hem naar allerlei speeltjes te laten grijpen, hem in een (kartonnen) boekje te laten bladeren of hem wat oude tijdschriften te laten scheuren. Zorg er bij dat laatste spelletje wel voor dat hij de snippers niet in zijn mondje stopt.

Spelletjes voor motorische ontwikkelingJe baby is wellicht ook mateloos gefascineerd door alles wat knoopjes en lintjes heeft, of open en dicht gaat. Neem de tijd om samen met hem dingen te bekijken en te ontdekken.

Om zijn grove motoriek verder te stimuleren, kan je zijn speeltjes net iets buiten zijn bereik leggen, zodat hij moet reiken, rollen, schuiven, of kruipen om erbij te kunnen. Leg daarbij de lat niet té hoog, want dan zal je baby het snel opgeven. Kruipt je baby al, dan kan je achter hem aan kruipen of omgekeerd.

Plezier verzekerd met deze spelletjes voor motorische ontwikkeling! Tegelijkertijd bekijk je de wereld vanuit je baby’s perspectief. De ideale gelegenheid om eventuele gevaren te ontdekken.

Reageren is niet mogelijk.
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT