Al spelend de wereld ontdekken! ?>

Al spelend de wereld ontdekken!

Naast slapen en eten is spelen heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kind. Als baby’s ongeveer 4 maanden oud zijn, leren ze al spelenderwijs de wereld ontdekken en scherpen ze hun zintuigen aan. Daarnaast leren kinderen op een speelse manier tellen en vormen herkennen. Door te spelen met andere kinderen, trainen ze op jonge leeftijd ook hun sociale vaardigheden.

babyinfo emob4kidsAangezien spelen een grote invloed uitoefent op de intelligentie en communicatieve vaardigheden van jouw kindje, wil je natuurlijk enkel het beste speelgoed kiezen. Hoe ga je nu het best te werk? Het grote aanbod maakt de keuze soms wat moeilijker, maar hou vooral rekening met de voorkeuren van jouw baby. Let zeker ook op de aanbevolen leeftijd die vermeld staat op de verpakking.

Veilig speelgoed

Speelgoed kan ook gevaren inhouden. Denk maar aan kleine onderdelen die jouw baby kan inslikken, scherpe randen die verwondingen kunnen veroorzaken of verpakkingen die verstikkingsgevaar met zich meebrengen. Koop ook enkel speelgoed dat voldoet aan de Europese normen voor veiligheid en gezondheid. Dit speelgoed kan je herkennen aan het EC-teken op het etiket of de verpakking. Waak ook over de hygiëne, want kleine kindjes steken nu eenmaal graag alles in hun mondje.

Overdaad schaadt

Kinderen die meteen alles krijgen wat hun hartje begeert, zullen op termijn minder interesse tonen om te spelen. Laat jouw kindje gerust wat verlangen naar een bepaald speeltje. Veel speelgoed hoef je in principe ook niet te kopen, want kleine kinderen zijn snel gefascineerd door alledaagse dingen. Daarnaast vinden jonge kinderen het ook fantastisch als hun ouders tijd maken om samen te spelen. Dit kan trouwens heel erg ontspannend zijn na een hectische dag.

Zintuigen prikkelen

Een aanrader: speelgoed dat de zintuigen prikkelt van jouw baby. Denk maar aan speeltjes waarnaar jouw kindje kan kijken, grijpen en luisteren. Kinderen die van jongs af aan gestimuleerd worden om met muziek bezig te zijn, zullen bovendien ook vrolijker en socialer zijn. Daarnaast vindt een baby het ook altijd fijn om te kunnen spelen zodra hij wakker is. Een leuk en veilig speeltje in zijn bed leggen is dan ook een goed idee. Zo kan hij zich amuseren met een knuffel, muziekdoosje, spiegeltje, rammelaar, enz.

Kortom, spelen is een belangrijke activiteit in het leven van jonge kinderen. Er is heel wat speelgoed op de markt, maar de boodschap is om te kiezen voor veilig speelgoed dat rekening houdt met de mogelijkheden en interesses van jouw baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT