Met de Nutricia app ‘ArthurPlay’ leren de allerkleinsten spelenderwijs ?>

Met de Nutricia app ‘ArthurPlay’ leren de allerkleinsten spelenderwijs

Nutricia lanceert een nieuwe app: Arthur Play voor kinderen. Vier leerrijke spelletjes, op de iPad of Android tablets, stimuleren de vaardigheden en de motoriek van de allerkleinsten.

Een goede mix van activiteiten is de beste manier om je kindje de wereld spelenderwijs te laten verkennen. Buiten ravotten, samen spelen, boekjes kijken, en apps ontdekken en spelen.

Naast de interactieve wereld van Arthur, biedt de applicatie 4 spelletjes met verschillende levels.

We weten het allemaal, de generatie C(onnected) zijn de volwassenen van morgen. Onze peuters en kleuters tonen een groeiende belangstelling voor nieuwe technologie, sommigen zijn zelfs gefascineerd door computerschermen, tablets en smartphones. Uiteraard is het zeer belangrijk dat ouders erop toezien dat hun kleintjes een goede mix van activiteiten ondernemen en daar kunnen interactieve spelletjes deel van uitmaken. Maar waar vind je een innovatieve applicatie waarmee verschillende vaardigheden spelenderwijs worden gestimuleerd, terwijl je kind leuke spelletjes speelt die aangepast zijn aan zijn of haar leeftijd?

In de App store en Google Play kun je nu gratis de applicatie ‘Arthur Play’ downloaden. Arthur nodigt 1- tot 5-jarigen uit om zijn levendige, interactieve wereld te verkennen en met hem 4 spelletjes te spelen, aangepast aan hun leeftijd en niveau. Het spel ondersteunt spelenderwijs de ontwikkeling van het kind. Zowel de fijne motoriek als de cognitieve vaardigheden worden geoefend.

4 leuke, educatieve spelletjes om de wereld te verkennen!

arthurArthur, het jongetje dat op de Olvarit-producten voor kinderen vanaf 12 maanden is getekend, ontdekt in de interactieve wereld van Arthur onder andere de dieren van de boerderij en hij schildert, fietst en speelt in de zandbank. In de spelletjes spelen ook fruit, groenten, enzovoort een prominente rol, want het is belangrijk om goede voedingsgewoonten zo jong mogelijk aan te leren!

In de wereld van Arthur is alles kleurrijk en speels. In het landschap zijn er interactieve elementen, die je met één klik in beweging brengt. Bovendien zijn er geluidseffecten toegevoegd om de gehoorzin te stimuleren, alsook tal van animaties. Wanneer het kind deze nieuwe wereld verkent, stelt Arthur hem 4 leuke, educatieve spelletjes voor: een geheugenspel, een puzzel, dierengeluiden en kleurtekeningen. Elk spel bestaat uit verschillende levels: zo kan het kind zijn bewegingen leren te coördineren en zijn concentratie ontwikkelen.

Deze applicatie heeft dan ook als doelstelling peuters en kleuters ertoe aan te zetten de wereld zelf te ontdekken en op hun eigen tempo te verkennen.

‘Er bestaan veel goede apps die de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen kunnen stimuleren. En dat op hún niveau. Bovendien is een tablet een uitstekende multimediatool waar kinderen creatief mee aan de slag kunnen. De introductie van tablets op jonge leeftijd kan volgens mij wel degelijk een educatieve bijdrage leveren. Toch is het essentieel dat je het gebruik ervan in de tijd inperkt en er ouderlijk toezicht blijft. Buitenspelen is minstens even belangrijk.’ legt Jo Tondeur, onderwijskundige van de Universiteit Gent uit.

Beloning voor papa en mama

Het is heel simpel om het spel op te starten. Bij het inschrijven geeft de mama of papa de voornaam en leeftijd van het kind in, de Arthur spelletjes passen zich dan automatisch aan dat niveau aan.

Om de prestaties van de kleine spruit te belonen, worden per e-mail kortingsbonnen verstuurd naar de ouders, om zo ook de Olvarit-producten te ontdekken.

Download de App van Nutricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT