Spelletjes voor motorische ontwikkeling baby ?>

Spelletjes voor motorische ontwikkeling baby

Leg je baby geregeld op zijn buikje en probeer zijn aandacht te trekken zodat hij zijn hoofdje probeert op te tillen. Hiermee traint hij de spieren in zijn rugje en nekje en de motorische ontwikkeling baby. Het is ook een eerste evenwichtsoefening in zijn leren staan en lopen.

Hetzelfde geldt voor rechtop zitten. Neem je baby op je schoot en laat hem zijn hoofdje oprichten. Bouw dit wel geleidelijk aan op. Merk je dat je baby moe wordt, leg hem dan opnieuw op zijn rugje. Waak er ook over dat zijn hoofdje niet bruusk naar achter of opzij valt.

De bewegingen van je baby zijn nu nog voor een groot deel gebaseerd op reflexen. Maar dat betekent niet dat je ze niet kan stimuleren. Wanneer je een vinger of een speelgoedje tegen zijn handpalm houdt, zal hij een vuistje maken.

Als dat speelgoedje bijvoorbeeld een rammelaar is en hij – reflexmatig – zijn armpje beweegt, hoort hij iets. Na een tijdje zal hij het verband gaan leggen tussen de beweging die hij maakt en het geluid en zo bewuster en gerichter gaan bewegen.

Er bestaan ook sokjes met rammelaars op trappelmatten en –borden, zodat je iets gelijkaardigs kan oefenen met de beentjes en de voetjes om zijn motorische ontwikkeling baby te stimuleren.

Eén gedachte over “Spelletjes voor motorische ontwikkeling baby

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT